GitHub започна да ограничава потребителите от държавите под санкциите на САЩ

17
614

GitHub публикува новите промени в правилата, определящи политиката по отношение спазването на законодателството на САЩ по отношение на регулирането на експорта. Новите правила регламентират сериозни ограничения на частните хранилища и корпоративни акаунти на компании, намиращи се на територията на Иран, Крим, Куба, Сирия, Судан и Северна Корея. И преди имаше ограничения, но подобни мерки се прилагат за първи път и към индивидуалните разработчици на некомерсиални проекти.

Новите правила включват пояснение, което указва, че е е възможно ограничаване работата на публичните онлайн услуги за индивидуалните потребители, намиращи се на гореизброените територии. Освен промени в правилата, GitHub започна да ограничава достъпа до своите услуги и на отделните некомерсиални потребители от санкционираните региони.

Така например, тези ограничения бяха наложени срещу акаунта на небезизвестния Анатолий Кашкин, който живее в Крим и е автор на голям софтуерен проект в GitHub. Блокиран бе неговия сайт tkashkin.tk, разположен в GitHub Pagеs. Забранено му е създаването на безплатни хранилища, а досега съществуващи са блокирани. Оставена е възможността за създаване на публични хранилища. За премахване на ограниченията, на програмиста бе предложено да представи доказателства, че не живее в Крим. Но той е жител на РФ и живее в Крим, и в този случай апелацията е невъзможна.

Същите ограничения са наложени и на към голям брой индивидуални иракски разработчици, при това без предварителни предупреждения и без възможност да се направи резервно копие.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
хахахаха
хахахаха

Microsoft…. какво може да очакваш от тях?

Коментар
Коментар

абсолютен рекет, който се довери на меките – това го чака. Това все пак си има + всеки трезво мислещ пропуснал да премести проектите си ще осъзнае, че може да бъде следващият.

име
име

каква връзка има М$ така и не разбрах – просто следват законите в държават си, това е всичко.
Направете и вие един гихъб хостнат в БГ и готово – ням да ви е грижа за американските закони. Само дето Гешев може да му скимне да ги конфискува тия сървъри :):):)

Трол
Трол

GitHub отдавна е собственост на Microsoft!

Ебачев
Ебачев

КрадЪт код викаш 😀 😀 😀

Мангалата
Мангалата

Демокрация и свобода на словото по краварски.

Д-р Х
Д-р Х

Краварско ли е близо трилионна компания да се подчинява на законите? Ако е краварско, то браво на краварите.

AxOx
AxOx

@Д-р Х – там е проблема, че сега фимите са глобални монополисти и купуват или убиват всеки конкурент.
Би трябвало да ограничат САМО на територията на САЩ, но ако имат център извън САЩ, да няма ограничение.
Тук забелязваме, че услугите на Гугъл, Майкрософт и прочие не са глобални а директно ПОД управлението на САЩ…. та това е проблема.

the professor
the professor

естествено, нали сега е собственост на МикроПрост-аците…

aaa
aaa

Оказа се, че комунистически Китай е по-демократичен от изчадията в сащ! Т.е. в сащ има диктатура и няма никаква демокрация!

За европейски реформи ТУК и СЕГА
За европейски реформи ТУК и СЕГА

Ти идиот ли си?

???
???

Цял свят се е запътил към кирайската благодат в демократичен Китай, най-много от Хонг Конг /който условно е в Китай/, Тайван, Сингапур и Южна Корея и Япония. Чудят се как да влязат при демократичен и благоденстващ Китай и искат визи нон-стоп.

Вие сте една уродлива изостанала съветска комунистическа, неграмотна, затворена и неадекватна пасмина, която ще изчезне до няколко десетилетия, защото отказвате да мислите с главите си и оставяте троловете от Москва да ви вкарват мухи в главата!

AxOx
AxOx

До ???? – когато отидеш в Шанхай и Бейджин (Пекин), тогава говори. В противен случай, ти си този който е с промития мозък. Хората също забравят прочината за съществуването на комунистическата партия, а тя е, защото капиталистите са били изверги и супер експлоататори. Парите са над хората и целта оправдава средствата. Както са махнали монархията навремето, така и ком. партия е махнала капиталистите. Таа, не са изобщо за хвалене. Чети малко книги за онова време и ще ти стане ясно за какво става реч. Никоя партия/строй няма да е супер, защото хората са тези които опорочават, а не системата… е… Виж още »

Тоo
Тоo

Дискриминация по признак „държава“… това нацизъм ли се нарича?

Oracle
Oracle

Ем … хората си имат правила, които стриктно се спазват, за разлика от държавицата, управлявана от бившия телохранител на бившия пръв партиен и държавен ръководител.
Пък вие си лайте по разни сайтове и портали.

user
user

Всичко до което се докоснат M$ след това не става за нищо, както стана с skype така ще стане сега и с GitHub

бахур
бахур

Ирак-Иран…тая букви за нищо го нямате