GitHub представи ботове за помощ при работа с платформата

0
279

Наскоро GitHub, сайтът за разработчици и програмисти, дал дом на около 80 милиона хранилища и с над 27 милиона потребители, чества своята десетгодишнина. По случай това, от сайта решиха да публикуват някои нови свои инструменти, като да речем помощник за онлайн сътрудничество, а наскоро и специална инициатива насочена към стартиращи програмисти.

GitHub Learning Lab надгражда усилията на хората от интернет ресурса в помощ и обучение, но този път впрягат ботове в процеса.

„След обучаването на хиляди как да използват Git и GitHub, обучаващият екип към GitHub стартира изпитан метод, който цели да помогне на нови разработчици да получат повече информация и да напреднат бързо в софтуерните си пътешествия. Сега правим тези преживявания достъпни за всички с GitHub Learning Lab“, пишат авторите на проекта.

„Обучителната лаборатория се намира на страниците на сайта и всички уроци са направени с мисълта да предлагат повече практичност. Засега тук има едва пет курса: „Въведение в GitHub“, „Комуникация посредством Markdown“, „GitHub страници“, „Пренос на проектите ви в Github“ и „Управление при конфликти при сливане“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за