Gizmodo публикува материал за нашето училище, което иска да се нарече „Стив Джобс”

4
47

Един от водещите IT портали публикува материал, в който разказва за пловдивското училище „Владимир Илич Ленин”, което иска да смени името си на „Стив Джобс”. В Gizmodo се споменава, че инициативата за преименуването е на учениците.

Учебното заведение е специализирано в областта на електрониката и скоро ще празнува своя петдесетгодишен юбилей. Като част от празненствата учащите искат да махнат името на Ленин от фасадата, тъй като то не е символ на много добри неща, а и повечето от сегашните възпитаници не знаят кой точно е той.

Новото име на училището ще се избере чрез гласуване и към момента води предложението за Стив Джобс. Не може да се отрече, че Джобс е по-подходящ за патрон на пловдивското училище от Ленин. Особено като се има в предвид, че комунизмът не е актуален в България от 22 години насам.

По всяка вероятност Стив Джобс ще спечели надпреварата, тъй като води с голяма преднина пред останалите предложения за имена. На пръв поглед логиката сочи, че училището трябва да носи името на Джон Атанасов, но то се експлоатира доста активно от други учебни заведения и вече не се счита за толкова оригинален избор. Вероятно това е основната причина Джобс да надделее сред предпочитанията на учениците.

Надеждите на Gizmodo са ако името на Стив Джобс бъде избрано и одобрено, в негова чест да бъде изградена бронзова статуя в съветски стил, която го изобразява как държи копие на някой от първите Mac компютри.

В Gizmodo е публикувана и илюстрация, на която художникът Хесус Диаз е нарисувал Стив Джобс в ролята на Ленин. Резултатът е доста интересен и можете да го видите по-долу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари