GlobalFoundries може да стане партньор с UMC

0
20

Може би скоро GlobalFoundries ще повиши значително влиянието си и ще стане още по-сериозен конкурент на TSMC, който в настоящия момент е водеща компания за производството на полупроводници.

Сайтът DigiTimes съобщава, че друг основен тайвански производител – UMC, възнамерява да продаде своите 1298 млрд акции, които са на обща стойност от $ 404 милиона (по 10 тайвански долара за всеки). Целта на настоящата финансова дейност е да се търси техническо сътрудничество или стратегически съюз за укрепване на пазарни позиции.

Има голяма вероятност, не назования партньор да стане GlobalFoundries. Компанията наскоро стартира нов завод в Ню Йорк, който беше придобид от Сингапурската компания Chartered Semiconductor, като плановете са за по-нататъшно разширяване на дейността си. От тук следва да припомним, че клиенти на GlobalFoundries са големи компании като ARM, Qualcomm, STMicroelectronics и разбира се AMD.

Въпреки това UMC не е в тясно сътрудничество с GlobalFoundries, така че към инвеститорът може да се присъединят и други участници на пазара. Например, за Texas Instruments или ASML сделката може да бъде интересна, а от друга страна, партньорство на GlobalFoundries с UMC може да създаде мощен алианс способен да бъде голям конкурент на TSMC.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари