fbpx
1.5 C
София

GlobalFoundries подаде молба за първично предлага на акции – пазарната цена на компанията е $25 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията GlobalFoundries официално обяви, че е подала заявка за регистрация в комисията по ценни книжа и борси на САЩ за първично публично предлагане (IPO) на своите обикновени акции. Компанията не разкри всички детайли относно предстоящото IPO, но финансовите анализатори от Уолстрийт пресметнаха, че нейната пазарна капитализация възлиза на около $25 милиарда.

GlobalFoundries е избрала много удачно време за провеждане на своето IPO. Към днешен ден търсенето на полупроводникови чипове е изключително голямо, а компанията наскоро съобщи за значително увеличени приходи през първата половина на тази година, като едновременно с това са намалени разходите. Да напомним, че през 2018 година компанията се отказа от разработването на нови иновативни технологични процеси и реши да се фокусира върху производството на специализирани модули, след което нейните приходи намаляха. Но недостигът на чипове даде възможност на GlobalFoundries да вдигне цените на своята продукция и значително да подобри финансовите си показатели преди провеждането на първичното предлагане на акции. От друга страна, разходите на компанията са най-вече от мащабните инвестиции в нови поточни линии.

Според TrendForce, компанията GlobalFoundries към днешен ден е четвъртата по големина производител на електронна продукция след тайванските TSMC и UMC и южнокорейската Samsung Foundry. Компанията обслужва над 200 мащабни клиента и има пет производствени фабрики в различните континенти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини