Gmail вече може би е най-популярната електронна поща в света

2
51

През миналата седмица се проведе годишната конференция за разработчици на Google. Там медиите бяха засипани с огромни количества новини, статистически данни и друга интересна информация. Сред потока от любопитни факти се появи и броят на потребителите, които ползват популярната пощенска услуга Gmail. Според Google той е 425 милиона и ако това е вярно, Gmail вече е най-популярната електронна поща в света, предаде Neowin.

Нещата обаче не са точно такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Не е ясно каква е методиката, която използва Google, за да брои потребителите на Gmail и е възможно реалните потребители да са по-малко.

Според реномираната аналитична компания ComScore, Hotmail все още е на върха с 325 милиона уникални потребители. Пощата на Yahoo е поставена на второ място с 298 милиона потребители, а Gmail има 289 милиона. Все пак ComScore признават, че данните им са базирани само върху навиците на PC потребителите. Тези, използващи електронна поща през смартфони и таблети, не се отчитат. Важно е да се отбележи, че Yahoo и Microsoft използват данните на ComScore за официалните си статистики, а това говори, че цифрите би трябвало да са надеждни.

През януари Google обявиха, че Gmail се ползва от 350 милиона потребители, а това означава, че само за половин година към пощенската услуга са се присъединили още 75 милиона потребители.

Каквато и да е истината, е повече от ясно, че Hotmail и Gmail вече са с близки по брой потребители и скоро услугата на Google вероятно ще задмине тази на Microsoft във всички статистики.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари