Нова функция работеща с изкуствен интелект (Al) ще позволи на Gmail автоматично да коригира грешки в кореспонденцията на потребителите, съобщава Gizmodo

Обикновено след като приключат с писането на имейл, потребителите обикновено го прочитат, за да го проверят за печатни, технически и правописни грешки. Много често обаче, доста от тях остават незабелязани, въпреки внимателния прочит. За да улеснят процеса, разработчиците на Google интегрират функция за корекция на правописа и граматиката, която работи по подразбиране.

Новата функция на Gmail работи подобно на инструментите за проверка на правописа и граматиката (Spellcheck), както и наподобява нововъведения през февруари тази година инструмент в Google Docs. В процеса на въвеждане, системата анализира написаното и след това подчертава разпознати граматически и правописни грешки със сини и червени вълнообразни линии.

За да направи корекция, потребителят трябва да кликне върху маркираната дума. Също така, коригираните думи също ще бъдат маркирани, за да може потребителят да отмени поправката, ако е необходимо.

Функцията за коригиране на грешки работи на базата на Al технология с машинно самообучение, което ѝ помага да идентифицира не само често срещани грешки, но и да бъде полезен инструмент и в по-комплексни случаи.

В момента тя е налична само на английски език. Ще е от полза и за хора, за които английският не е роден, но редовно трябва да пишат писма на него.

В началният етап, през следващите няколко седмици, проверката на правописа и граматиката ще стане достъпна за потребители на услугата G Suite. По-широко разпространение на новия инструмент за крайни потребители в електронната поща Gmail, вероятно ще отнеме повече време.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

ИИ се самообучава и във всеки следващ момент е различен!!! ИИ не може да върши една и съща работа, защото се променя неконтролируемо с времето (освен ако не го растартираш от време на време, но ще загуби знанието от преди, което го прави неефективно)!! ИИ генерира алгоритми и това е единственният продукт, който може да се ползва (алгоритмите, а не ИИ-то)!!!! Всеки, който сложи ИИ да върши краен продукт работа или не разбира какво прави или лъже, че има ИИ. ПП: корекцията на прaвописа я е имало отпреди 20 години и се наричаха обикновенни програми, а не ИИ… това че… Виж още »

115
115

Сега е модерно на всичко да се лепи етикета ИИ. 90% от хората нямат представа какво е ИИ, ама им звучи като нещо хубаво и от бъдещето.
Маркетингови глупости като цяло.

Mastermind
Mastermind

И ако си написал примерно „цигaнин“, системата ще те накара да го поправиш на „ром“. ако откажеш да го направиш, няма да изпрати писмото. А в последствие ще прати IP-то ти на полицията 🙂