Аналитиците на Goldman Sachs считат, че биткойнът може да стане реална алтернатива на традиционните валути в развиващите се страни. Bloomberg каза, че доларът отлично се справя с тази задача, но неговият дефицит създава сериозни проблеми в някои райони.

Много валути в африканските страни на юг от Сахара се обезцениха заради върлуващата хиперинфлация, недоверието на местното население към местните институции и нередовните емисии. В Конго например, 90% от депозитите и кредитите за в чуждестранна валута. А правителството на Зимбабве още през 2015 година се отказа от сеченето на монети.

Биткойнът може да бъде полезен и в региони, където правителствата налагат строги ограничения за използването на чужди валути на други държави.

През последните десетилетия американският долар добре изпълняваше ролята на антикризисна валута“ – твърдят аналитиците на Goldman Sachs Зак Пандъл и Чарлз Химелбърг. „Но в местата, където достъпът до традиционните валути е ограничено, биткойнът се превръща в една жизнеспособна алтернатива„.

Аналитиците предупреждават, че ако биткойнът започне широко да се използва като платежно средство, то инвеститорите ще трябва да забравят за астрономически доходи от тази криптовалута и за резки скокове на курса.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
кирчоmdaasdqweтъй-тъй Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тъй-тъй
тъй-тъй

Ама разбира се, та къде другаде, ако не в Африка? Няма Южна Корея, няма Япония, няма Китай – Африка е мястото.

mda
mda

не знам дали можеш да четеш, но в статията се посочва защо точно в Африка. С нетърпение чакам постовете ти с обновената информация за борсите в Ю.Корея!

тъй-тъй
тъй-тъй

Добре, нека използваме статията – защо на местата, където традиционните валути са труднодостъпни, биткойнът да е леснодостъпен? Това е абсурд. Звучи ми като доброто старо „Нямате хляб? Ами защо не ядете пасти?“

тъй-тъй
тъй-тъй

Що се отнася до корейските борси, въпросът изобщо не е за борсите. Изпуснали сте най-важното в статията – биткойн е прекалено уязвим и лесен за проследяване, затова мафията преминава към алтернативни криптовалути, оттам и падането на курса и съответно, покачването на етереум-а – мафията вече предпочита етереум. Изпуснал сте и другото важно нещо – според южнокорейското правителство повишеното използване на криптовалути може да доведе до повишаване на престъпността. Интересно нали?
ПП. Това не са мои мнения, а мнения на специалисти. Поздрави.

Mda
Mda

Пропуснал си най-важното, а именно, че няма никакъв бан на корекски борси, никакви полицейски акции, нищо вярно в написаното вчера, освен изявлението на правосъдният им министър, което беше опровергано от няколко министъра. Правителството излезе с официално съобщение, че няма никакво намерение да забранява борсите и че правосъдният министър е изразявал повече лично мнение отколкото каквото и да е друго.

Глупостите за мафията и криптовалутите са толкова големи, че отказвам да ги коментирам.

asdqwe
asdqwe

„Глупостите за мафията и криптовалутите са толкова големи, че отказвам да ги коментирам.“
Затова ли всички откупи днешно време се искат в крипто валути?

mda
mda

това, че се искат в криптовалути звездите ли ти го казаха? Или по битивито? До скоро откупи се искаха в долари, това означава ли, че доларът се ползва само за това?

Написаното от този, че:“битĸoйн e пpeĸaлeнo yязвим и лeceн зa пpocлeдявaнe, зaтoвa мaфиятa пpeминaвa ĸъм aлтepнaтивни ĸpиптoвaлyти, oттaм и пaдaнeтo нa ĸypca и cъoтвeтнo, пoĸaчвaнeтo нa eтepeyм-a – мaфиятa вeчe пpeдпoчитa eтepeyм“, е лишено от логика. Етереум и биткойн имат съвсем идентично проследяване. Т.е. ако това е посочено като причина – не струва и е толкова глупаво, че ме е срам да го коментирам.

asdqwe
asdqwe

Разбирам, че нещо ти пари отзад, иначе нямаше да се пениш като пъпчив пубер. Всеки който казва че в крипто валутите няма нищо положително е глупак, но всеки който гледа еднозначно и ги боготвори е два пъти по-голям глупак. Обикновено Goldman Sachs правят такива изказвания за да манипулират пазара, защото масата собственици на биткойни са спекуланти.

mda
mda

нещо се обърка, какво „парене“ намираш в това, някой да каже пълна глупост и аз да го отбележа? Къде точно видя „боготворене“ ? Не си ли измисляш само, за да задоволиш някакви твои нужди? А глупак ли е този който твърди „Затова ли всички откупи днешно време се искат в крипто валути?“ ? Глупак е, понеже твърди глупост! Вината за това, че твърдиш глупости не е моя. Ти сам си се решил на това. Какви са мотивите ти да говориш такива неща също не ме вълнува особено, може на теб да ти пари отзад или някой да ти е запалил… Виж още »

кирчо
кирчо

Тук само тъпанари ли коментират, мдааа това е Илитът на сайта. След гръмките заглавия тип петел.бг, сега гледам и коментиращи дето не знаят какво е в Африка. Представям си как бедното африканче със лаптоп прави трансфер на койни с такса от 6$. Мислете малко бе тъпанари.