Goldman Sachs: Настъпи време за продаване акциите на Apple

5
1350

Аналитиците намалиха целевата цена на акциите на Apple до $233, което означава 20% спад в сравнение с края на миналата седмица. Причината е големият спад в търсенето на продукцията на корпорацията от Купертино, обяви Goldman Sachs.

Считано от 17 февруари тази година, това е третият път, когато експертите на Goldman Sachs прогнозират спад в цената на акциите на американския технологичен гигант. Този път финансовите анализатори поставиха целева цена от $233. Това е с 20% по-малко, отколкото бе реалната цена след приключването на борсовия ден, съобщи BI.

Прогнозата на Goldman е, че през второто тримесечие на тази година продажбите на флагманските устройства на Apple ще паднат с 36%. Заради пандемията, ключовият продукт на корпорацията – бюджетният смартфон iPhone SE с цена почти $400 може тотално да разруши веригата на доставки на Apple.

В средата на месец февруари Apple заяви, че отслабналото търсене на айфони в Китай и спирането на заводите за тяхното производство на практика са унищожили шансовете за достигане на финансовите цели за второто тримесечие, описани в бизнес плана на компанията. Аналитиците на банката очакват, че същият спад ще се наблюдава и при другите устройства на Apple.

Опитът от предишните кризи подсказва, че средната цена на устройствата на Apple рязко ще падне и ще остане ниска и през 2021 година. Големият спад на печалбите ще накара корпорацията да се откаже от 5G в следващите iPhone, понеже за потребителите ще станат актуални по-евтините мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари