Най-голямата в света инвестиционна банка Goldman Sachs обяви, че сериозно разглежда възможността за търговия с биткойни.

Засега окончателното решение не е взето, а ръководителят на банката Лойд Бланкфейн реши да изкаже своята гледна точка по отношение на най-популярната криптовалута. За разлика от директора на JP Morgan Chase Джейми Даймън. Бланкфейн не се изказва категорично за или против.

В своя Twitter акаунт главният изпълнителен директор на банката Goldman Sachs Лойд Бланкфейн заяви, че засега не е стигнал до окончателен извод по отношение на биткоийна и продължава да изучава криптовалутата. Въпреки че банката възнамерява да се заеме с търговия на биткойни, окончателна концепция засега няма. „Не я поддържам, но и не я отричам. Знам само, че навремето хората скептично са се отнасяли към идеята за замяна на златото с хартиени пари“ – пише Бланкфейн.

Сравнението на криптовалутата със съвременните фиатни пари поражда интересни изводи. Немалко банкови експерти сравняват биткойна с обикновената валута, признавайки че и едното и другото нямат стойност, а придобиват такава чрез договаряне и доверие. Често се използва и сравнението със златото, като се изтъква, че още през месец март биткойнът за първи път превиши цената на една унция злато.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари