Google активно работи върху версия на Chrome за Windows 10 за ARM процесори

0
666

Днес се появи информация, че вече е създадена версия на Google Chrome, специално за операционната система Windows 10 за ARM процесори. Най-характерната черта на новия браузър е изключително ниската консумация на електрическа енергия благодарение на използваните нови алгоритми и софтуерни технологии. От другите по-интересни възможности можем да споменем, че браузърът работи, дори и когато операционната система е в икономичен режим.

Информацията, че Google активно работи върху версия на Chrome за ARM архитектури, изтече от един от специалистите на интернет гиганта, който незнайно защо, в новата версия на енджина Chromium Gerrit добави информация за изготвянето на специална версия на браузъра Chrome за компютри, базирани на процесорите на Qualcomm. Очаква се, че финалната версия на новия уеб браузър ще стане готова през първото тримесечие на 2019 година.

Мненията на потребителите и специалистите се разделиха. Някои считат, че Chrome за ARM процесори ще е от полза за Microsoft, понеже потребителите вече ще разполагат с ARM браузър, работещ под управлението на ОС Windows 10 за ARM процесори и ще покачи нейната популярност. Други са на мнение, че по този начин рязко ще спадне популярността на Edge – фирменият браузър на Microsoft.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за