Google Chrome очевидно не е най-добрият браузър в света, но в същото време е един от най-използваните и популярни такива. Преди това той успя да се утвърди като едно от „най-лакомите“ за RAM уеб-приложение сред всички останали. След това екипът за разработки и оптимизация на Google успя да намали апетитите му. Следващият ъпдейт цели нова оптимизация, но по отношение на това колко заряд консумира браузърът от батерията на лаптопите за единица време, което е много показателно и един от най-важните моменти за комфортното потребителско изживяване.

Трябва да се отбележи, че Google Chrome е наистина необичаен браузър, тъй като той постоянно проверява сигурността на отворените от потребителя интернет страници  и като цяло задейства цял куп вътрешни алгоритми. От една страна, този подход може да бъде много полезен за повишаване нивото на защитата на потребителите, но от друга, това постоянно се отразява негативно върху времето за автономна работа на лаптопите и останалите мобилни устройства. Именно с цел да се увеличи живота на работещите с Google Chrome електронни устройства, Google реши да пусне нова актуализация, в която по-фино е настроена работата на Javascript таймерите.

Експериментирайки с различни интервали, експертите на Google са открили, че ограничавайки тяхната активност до веднъж на минута, по този начин може да се удължи живота на батерията с цели два часа. Също така, експертите са отворили доста голям брой раздели, за да проверят с точност новите възможности на актуализацията.

Разбира се, в момента е рано да се говори за това колко удобно и висококачествено ще се окаже новото потребителско изживяване, но трябва да се отбележи, че Google Chrome очевидно става все по-юзър френдли и оптимизиран софтуер за сърфиране в мрежата. Това сега обаче се отнася не само до разработчиците и всички програмисти, но и до обикновените потребители.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари