След Amazon и Microsoft, Google също ще предлага специализирани предложения, насочени към организации и компании, желаещи високо ниво на сигурност за данните и операциите си.

Тази седмица Google обяви, че започва да предлага на своите клиенти, специално резервирани инстанции, разположени на предназначен за конкретен клиент хардуер. За разлика от стандартните предложения на компанията, те няма да бъдат разположени на сървъри, използвани от няколко различни клиента по едно и също време. Компаниите ще могат да резервират хардуера само за тях и нуждите си. Този тип предложения са насочени към чувствителни приложения, които трябва да спазват определени защитни стандарти. Така например, според PCI Data Security стандарта и правилата на финансовия сектор, информацията за картовите разплащания трябва да се съхранява в средата на специализирана и изолирана инфраструктура.

Google ще предлага новите облачни предложения в два варианта: такъв, при който компаниите и организациите ще могат сами да избират сървърите, на които да разположат своите ресурси и втори, при който алгоритмите на Google ще определят разположението им автоматично.

Към настоящия момент, сходни оферти биват предлагани и от другите два основни играча на облачната сцена – AWS и Microsoft. Google, на свой ред, са изградили сами персонализирани функционалности за управление, като клиентите им ще могат да отбелязват виртуалните машини със специални етикети, за да знаят на какви сървъри са разположени те.

Понастоящем, услугата се намира в бета етап на предлагане, като желаещите да използват тези специализирани инстанции ще бъдат таксувани спрямо използваните от тях изчислителна мощ и системна памет с добавка от 10% от това, което плащат заради това, че използват специализирания хардуер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари