За да може спокойно да използвате услугите на компанията.

Google обяви тази седмица, че въвежда нови мерки за обезопасяване на сигурността на потребителските регистрации на клиентите на услугите на компанията. Първата от тях, обяснява Джонатан Скелкър от компанията, се изразява в това, че ако блокирате изпълнението на JavaScript в страниците, които посещавате с браузъра си, вече няма да може да се вписвате в акаунта си в Google. Така че проверете още сега дали използваният от вас блокатор на реклама не го прави (макар и да е малко вероятно). Това се налага, понеже Google използва JavaScript като основен инструмент в процеса по оценка на риска. А първата промяна ще е тази, че вписвайки се вече в акаунта си, Google ще използва този анализ на риска, за да прецени дали има нещо нередно тук.

Следващата промяна е свързана с Android. Компанията разширява възможностите на инструмента за проверка на сигурността Security Checkup. С използването на Play Protect, услуга, която проверява за наличието на зловредни апликации, вече ще могат да бъдат засичани приложения, които крадат информация, а и ще е вече по-лесно да премахнете акаунта си от вашето старо устройство, което вече не използвате.

Третата промяна е свързана отново с приложения. Както знаете, Google ви информира, когато дадено приложение иска достъп до вашите контакти или до Gmail. Сега, тази характеристика получава обновление и ще получавате нотификации за всякакъв тип данни от Google Account, които дадено приложение иска да споделите с него. И отново, контролният център за това се явява Security Checkup.

Последната промяна тук е свързана с регистрации, които са вече откраднати. Google ще ви информира вече автоматично, ако регистрира нерегламентирани действия, свързани с акаунта ви и начин да върнете информацията си обрано.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари