Google анонсира общата достъпност на Drive File Stream

0
890

Google направи два важни анонса тази седмица. Първият е свързан с предоставянето на обща достъпност до новата услуга към бизнесите Drive File Stream за G Suite. Инструментът е корпоративната версия на потребителската услуга Backup and Sync, представена от компанията през юли. Другият анонс е свързан с приключване на живота на приложението Google Drive for PC/Mac.

Основната разлика между Backup and Sync и Drive File Stream е че втората услуга не съхранява данни локално. Вместо това, Google стриймва файловете от Drive към компютъра, сваляйки ги единствено при отваряне. Drive File Stream ще бъде достъпна до всички от 26-ти този месец, като администриращите G Drive бизнес ресурси ще могат да активират услугата от днес.

Drive File System ще позволи на потребителите да стриймват файлове от My Drive и Team Drive, директно от облака към персонален компютър или Mac. Това ще спести значително място за съхранение и ще намали интернет натоварването на връзката. Изискването за използване на Drive File Stream е минимум Windows 7 за потребителите на Microsoft или El Capitan (10.11) и по-нови версии за macOS потребителите.

Що се отнася до редовите потребители на Google Drive for Mac/PC, то те ще започнат да виждат уведомление за спиране на поддръжката на приложението наа 11.12. Очаква се пълното закриване на инструмента да бъде осъществено в началото на март следващата година. Той ще бъде заменен ефективно от Backup and Sync.

Сравнение между потребителския клиент за Google Drive, Backup and Sync и бизнес еквивалента му Drive File System, може да видите по-долу.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за