Google анонсира поредното обновяване за Android Wear

0
32

Интернет-гигантът представи поредното дългоочаквано обновяване за платформата Android Wear. Новият ъпдейт добавя поддръжката на Wi-Fi мрежи, които работят на значително по-голямо разстояние, отколкото Bluetooth. По този начин става възможно използването на смарт-часовниците за работа с Глобалната мрежа, без да е необходимо наличието на смартфон. Възможна е едновременната и съвместна работа на смартфона и интелигентния часовник и в различни Wi-Fi мрежи.

Достъпът до приложения след новото обновление е доста интересен и опростен. За да се получи достъп до приложенията е достатъчно да се кликне върху цифрите, показващи точното време. Вертикалното плъзгане прелиства списъка с приложения, а хоризонталното отваря списъка с контактите. Повторното хоризонтално прелистване дава достъп до списъка с гласови команди.

Новият ъпдейт даде възможност за самостоятелно рисуване/въвеждане на емотикони. Системата се опитва автоматично да ги разпознае и избере подходящия от списък, съдържащ стотици емотикони.

Друг нов момент е възможността за прелистване с помощта на китката. Появи се режимът Always On, при който закрепено към текущия екран приложение постепенно става черно-бяло след изтичане на зададено време.

Първи новият ъпдейт ще получат смарт-часовниците LG Watch Urbane.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари