Google блокира достъпа до услугите си за редица Linux браузъри

2
1436

Много големи имена от технологичния бранш приемат с отворени обятия екосистемата на Линукс и нейните ценности. Google обаче го прави доста избирателно.

Потребители на Linux браузърите Konqueror, Falkon и Qutebrowser съобщават, че вече не могат да използват услугите на Google. Странното е, че не всички потребители на посочения софтуер са засегнати, но съобщенията с предупреждение се показват на все повече от тях.

В Reddit вече има теми с оплаквания, че достъпът до Google продукти е ограничен

Компанията не дава ясен знак какъв реално е проблемът с тези браузъри. Един потребител отбелязва, че за Konqueror това може да е свързано с липсата на поддръжка от известно време – браузърът вече се третира като abandonware.

Съобщението, което виждат потребителите с браузър, който вече не се поддържа е следното:

„Не можахме да ви впишем

Този браузър може да не е сигурен. Научете повече

Опитайте да използвате различен браузър. Ако използвате поддържан браузър, може да презаредите страницата и да опитате да се впишете отново“

Все още няма изявление от компанията, както и отговори на запитванията за случващото се. Трудно е да се определи от какво е породена липсата на поддръжка или какво не е наред с потребителите, които са засегнати.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Google предлага точно ДВЕ услуги
Google предлага точно ДВЕ услуги

Безплатно търсене и безплатно шпиониране на потребителя (последното – в хиляди форми). Потребителите на Linux могат само да се радват, че не им е достъпна втората „услуга“. А ако са достатъчно грамотни, нямат нужда и от първата. Yandex отдавна вече връща по-добри резултати на всяко запитване. Защото вместо съобщение „Супурнайсе линка са премахнати от резултатите поради оплаквания на правоносители“ Яндекс дава въпросните линкове още на първа страсница. И човек намира с пет клика каквото търси.

Гадьо
Гадьо

Относно шпионирането и Гугъл или Яндекс, от трън та на глог.