Google вербува разработчик на Mozilla

0
30

Google нае главния софтуерен разработчик на проекта на Mozilla – Firefox, което потвърди слуховете, че компанията планира да се превърне в сериозен конкурент на Microsoft в областта на браузърите.

Бен Гуджър ще се присъедини към екипа от вече отмъкнатите от Google софтуерни разработчици на Internet Explorer (IE). Спазвайки традицията строго да мълчат по въпроси отнасящи се до бъдещи бизнес проекти, от Google отказаха какъвто и да е коментар за ролята на Гуджър в очевидно специализираната група.

Интересният ход от страна на Google определено в бъдеще ще се окаже ключов момент в съперничеството на компанията с Microsoft, което се ожесточи от навлизането на Google на капиталовия пазар миналото лято.

За момента Microsoft доминанират със своя Internet Explorer, но първенството им вече е леко разклатено от Firefox на Mozilla, който отбеляза свалянето на над 20 млн. копия само от официалния сайт. За цветна реклама на версия 1.0 на „огнената лисица“ на цяла една страница на New York Times наскоро бяха похарчени $250,000. Като основно предимство на Firefox разработчиците му изтъкват бързината и по-малката му податливост на вируси. Потребителите му пък заявяват голямото си задоволство от безпогрешното блокиране на pop-up прозорци.

Вече се чуват и предположения за пряк бъдещ съюз на Google с проекта на Mozilla, който, както според експертите, така и според по-слабо запознатите, би нанесъл жестох удар на Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари