Google вече класира сайтовете и според тяхната скорост

0
12

Това което прави от Google безапелационен лидер при търсенето на информация са алгоритмите, които класират сайтовете по различните ключови думи, които търсите. Благодарение на тези алгоритми съществува огромна вероятност да намерите това, което търсите още в първата страница с резултати. Това е причина почти целият свят да ползва тази, а не други търсачки.

Критериите които определят позицията на даден уебсайт са няколкостотин и към тях вече се прибавя още един. Това е скоростта, с която се зарежда определен сайт. Слуховете за това, че Google смята да въведе фактора скорост се носят още от миналия ноември. Вчера стана ясно, че новият критерий вече официално е вкаран в алгоритмите на търсачката. Това съобщиха Google в своя официален блог.

От известно време в Webmaster Tools присъства и специален инструмент, който показва на собствениците на сайтове каква е скоростта и дали има нужда от някакво подобрение.

Тежестта на новия критерий е много малка. От Google съобщават, че по-малко от 1% са търсенията, които ще бъдат засегнати заради промяната. Най-голямата търсачка призовава уебмастърите да обърнат внимание на скоростта на своите сайтове не само заради класирането в резултатите, но и за да се подобри цялостното качество от пребиваването на посетителите в интернет страниците.

Ето как изглежда графичното представяне на скоростта в българската версия на Webmaster Tools:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари