Google вече позволява на всеки да допринася за Street View чрез добавена реалност и приложение

1
985

Ъпдейт за Android приложението Google Street View позволява на всеки един човек да може да допринася със снимки, за подобряване на Google Maps.

Вече в него е наличен инструмент на име “Connected photos”, който позволява записването на серия от снимки, движейки се по улица или въобще някакъв маршрут. Android устройството трябва да е ARCore-съвместимо. ARCore е платформата на Google за построяване на преживявания с добавена реалност.

Позволява на телефона да усеща околната среда – размерът и мястото на всякакви видове повърхности, позицията на смартфона спрямо всичко останало, условията на осветяване. Това се поддържа от много устройства, които са с Android 7.0 или по-нов.

В началото заснемането и качването на снимки ще е налично в избрани географски региони.

Първите избрани са градовете Торонто, Канада, Ню Йорк и Остин. Включените държави са Нигерия, Индонезия и Коста Рика.

След като снимките са публикувани в Street View, Google автоматично ще ги завърта, намества и свързва в поредица. След това те ще се поставят на правилното място в Google Maps, за да се виждат от всички.

Както при всичко останало в Maps и тук лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите ще бъдат замъглени. Потребителите ще могат да докладват съдържание за ръчен преглед при нужда.

На практика този ход позволява да се елиминира изискването за 360-градусова камера или друго оборудване при попълването на Street View. Най-полезно ще е за хората, които живеят в по-отдалечени места, които все още не са заснети.

От Google обясняват, че по подразбиране ще се появяват кадрите на Street View, ако са налични.

Където няма такива, по подразбиране ще се показват потребителските.

Целият процес ще помогне и за обновяването на имената и адресите на различни бизнеси, включително работното им време, ако е видимо на кадрите.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари