Google взе под наем историческо летище на NASA

0
20

Google обича да описва най-амбициозните си проекти като задачи, които се целят към Луната и сега с новата си инициатива компанията ще работи с организация, която знае някое и друго нещо за космоса.

Интернет гигантът обяви, че ще наеме историческото летище „Мофет“ от космическата агенция NASA в сделка на стойност 1.16 милиарда долара.

Срещу тази сума Google ще си осигури летището и прилежащите сгради, разположени на площ от 4 кв.км. за срок от 60 години.

Част от комплекса, разположен недалеч от щабквартирата на Google в Маунтин Вю, щата Калифорния е и прочутият хангар номер 1, който е с 80-годишна история. Като част от сделката Google ще вложи още 200 милиона долара, за да възстанови и поддържа историческия район.

В рамките на „Мофет“ влизат още два хангара и писта, а Google ще построи и образователен и научен център, в който ще провежда развойна дейност, свързана с космическите проекти на компанията.

„Комплексът ще се използва за нуждите на развойната дейност, сглобяването и изпитанията на технологии в области като изследването на космоса, авиацията, роботиката и други нови технологии“, гласи изявлението на компанията по повод договорката с космическата агенция.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за