Google временно върна „WWW“ и „M“ в адресния ред на Chrome

0
1067

Google преразгледа своето решение за премахване изобразяването на поддомейните „WWW“ и „M“ в адресния ред на браузъра. Това стана след многобройните молби и препоръки от страна на потребителите. Разработчиците на браузъра премахнаха това нововъведение от версията Chrome 69, но при следващото голямо обновяване поддомейнът „WWW“ отново ще изчезне.

Google счита, че с премахването от URL на „излишните“ поддомейни „WWW“ и „M“, адресният ред става по-спретнат и по-приятен. Критиците на това кардинално решение посочват, че по този начин се увеличава рискът от фишингови атаки. Специалистите по информационна опасност се аргументират, че по този начин различни адреси могат да изглеждат по еднакъв начин. Други отбелязват, че интернет гигантът изглежда има интерес да развива собствената си технология AMP.

В Chrome 69 въведохме промени, за да скрием поддомейните WWW и M от адресния ред на Chrome. Но след като погледнахме отзивите на потребителите, решихме да ги отменим в Chrome 69 за персонални компютри и Android устройства“ – се казва в блога на Google.

Въпреки всичко, това решение е временно. Следващата версия на браузъра – Chrome 70 също ще скрива „WWW“, но поддомейнът „M“ ще остане.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за