Google въвежда времеви маркери за по-важните моменти във видеата

2
187

Интернет търсачките без проблеми намират в Глобалната мрежа необходимите видеа, но не могат да намират специфичните сегменти във видеоклиповете. Като се има предвид, че последно време продължителността на клиповете в YouTube се увеличи на 15 минути, въпреки че биха могли да се поберат в стандартните 3 минути, то търсенето на необходимата част от видеото отнема твърде много време. Ето че сега Google подновява своята търсачка, която ще може да намира специфичните моменти във видеата, което ще става чрез използването на специални времеви маркери.

С помощта на новите маркери, които ще бъдат поставяни от авторите на видеата, се дава възможност веднага да се отиде на необходимото място в клипа, без непрекъснато да се превърта напред и назад, докато се намери необходимото.

В началото тази индексация на видеата ще е достъпна само в англоезичното търсене в YouTube. Но Google активно мотивира създателите на видеа да добавят тези маркери. Едновременно с това интернет гигантът започна съвместна работа с редица американски провайдъри, като особено много набляга върху спортните клипове, и иска те да въведат ред в своите видеа.

Засега не е ясно как тази система ще работи в другите страни. Не е известно и какво влияние ще има новата система върху монетизацията. Когато не се налага гледането на 15 минутен клип за например, как се маже масло върху хляб, създателите на подобно разводнено видео съдържание могат да изгубят значителна част от доходите си.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

Крайно време беше да почнат да ни казват какво искаме и какво е важно за нас.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Интересна идея 🕵, но както винаги за „англоезичните“ … 😡 .