fbpx
1.4 C
София

Google въвежда непрекъснато скролване при търсене

Най-четени

Google въвежда функцията за непрекъснато скролване при настолни компютри, потвърждава компанията чрез Twitter. Функцията ще помага на потребителите бързо да намират повече резултати от търсенето, си без да е необходимо да щракват върху конкретна страница за търсене или върху бутона „следващ“ в долната част на страницата за търсене. От днес потребителите на настолни компютри в Съединените щати могат да се възползват от функцията за непрекъснато скролване, докато търсят на английски език. Възможно е Google все още да показва раздела „Свързани търсения“ или „Реклами“ между резултатите от различни страници, но на търсещите може да не се налага да щракат толкова често върху бутона „следващ“.

Да припомним, че Google пусна непрекъснатото скролване при търсене при мобилните устройства през октомври 2021 година, като по-„безпроблемен и интуитивен“ начин за представяне на резултатите от търсенето. Когато потребителите достигнат дъното на страницата с резултати от търсенето, функцията зарежда следващия набор от резултати, които иначе биха се появили на втората страница. Идеята е да се помогне на потребителите да намерят това, което търсят, ако първите няколко резултата от търсенето не помогнат. То също така подобрява видимостта на определени резултати от търсенето, които иначе биха били на страниците, до които потребителите не достигат.

„Непрекъснатото скролване“ ще намали времето за докосване на следващата страница и ръчното ѝ зареждане. Следователно, когато потребителите започнат да превъртат на десктоп устройства, те могат да видят шест страници с резултати, без да се налага да зареждат всички страници поотделно. При мобилните устройства ограничението е определено на четири страници. Ако човек иска да премине този лимит, докосването на бутона „Виж повече“ зарежда още резултати.

Не бъркайте непрекъснатото скролване с безкрайното скролване

Не бива да бъркате непрекъснатото с безкрайно скролване. При непрекъснатото скролване, потребителите могат да превъртат между няколко страници с резултати от търсенето наведнъж, но трябва да натиснат бутон, за да заредят още страници след ограничението, описано по-горе. При безкрайното скролване обаче потребителите могат да продължат да откриват ново съдържание, докато има какво да се покаже (чрез seoclarity). Въпреки че Google не разполага с безкрайно скролване, няколко платформи за социални медии като Facebook и Instagram предлагат функцията за мобилни устройства. Освен това някои уебсайтове също използват непрекъснато скролване, за да привличат потребителите за продължителни периоди, като им показват ново съдържание, докато продължават да скролват надолу.

Google въвежда непрекъснато скролване в момент, когато потребителите се оплакват от лошото качество на резултатите от търсенето. През юли вътрешно проучване на Google показа, че младите потребители избягват Google заради платформи като Instagram и TikTok. Вследствие на анализа през септември Google коригира малко страницата с резултатите от търсенето, за да я направи по-визуална, като подчерта по нов начин изображения, видеоклипове, извадки от карти и друга информация. Google също така тества карти с уиджети в стил Discover за потребителите на настолни компютри, за да подобри преживяването.

Въпреки че непрекъснатото скролване не е свързано с качеството на резултатите от търсенето – тъй като то зависи от системата за класиране на Google – то прави откриването на повече резултати от търсенето удобно. С течение на времето функцията ще бъде достъпна и за потребителите извън САЩ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини