Google в помощ на жертвите от земетресението в Япония

1
20

Интернет компанията Google пусна версия на своята услуга за търсене на изчезнали хора (Person Finder) в помощ на жертвите от разрушителното земетресение с магнитуд 8,9 по скалата на Рихтер, което разтърси Япония тази сутрин и предизвика 10-метрови вълни цунами.

Person Finder представлява директория и място за оставяне на съобщения, на което хората могат да търсят свои изчезнали близки или да обявят, че даден човек, който се издирва, е в безопасност.

Той може да се внедрява в интернет сайтове и социални мрежи, което позволява съобщенията да достигнат до максимално широк кръг от хора.

До момента в Person Finder вече са оставени над 6500 съобщения за жертвите на земетресението в Япония. Размерът на щетите от труса все още не е ясен, но магнитудът му и разрушенията, които той и последвалите вълни цунами предизвикаха, предполагат, че предстои да се издирват десетки хиляди хора.

Person Finder вече е доказал полезността си, тъй като е използван и при други природни бедствия, като например опустошителното земетресение в Хаити от януари 2010 г. с магнитуд 7 по Рихтер, при което пострадаха милиони. Основите на системата за търсене на хора бяха поставени при справянето с последиците от щетите, причинени от урагана Катрина, който „помете“ американския град Ню Орлиънс в щата Луизиана през 2005 г.

Освен от хора, търсещи близките си, Person Finder се използва и от хуманитарните организации по света, тъй като информацията, която се съдържа в директорията, трудно може да се намери систематизирана на друго място.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Webtut-Bg SupporT®
Webtut-Bg SupporT®

Дано да помогне 🙂