В края на миналата седмица се появи информация, че Google е добавил в YouTube нова функция за смартфоните, за която се говори от 5 години. В новия фирмен клиент за Android бяха намерени данни за нова функционалност за активирането на тъмна тема.

Новата възможност все още се тества, но вече е известно нейното име – Dark Watch и засега присъства само в менюто на разработчиците.

Ако още сега се активира новата тема се вижда, че интерфейсът на приложението все още не доизпипан. Навярно засега е реализиран само алгоритъма на работа, а дизайнът ще бъде довършен по-късно. Потребителите на смартфони с iOS и Android от 5 години искат тази тема и сега интернет гигантът изглежда е готов с новата функционалност.

Новата тема засега може да бъде активирана само от менюто за разработчици, но нейната поява показва, че съвсем скоро притежателите на смартфони, таблети и други мобилни устройства с ОС Android ще могат да я използват.

Черната тема в приложението YouTube намалява натоварването на очите в тъмното. Освен това, консумацията на електрическа енергия на смартфоните с OLED екрани малко ще спадне, понеже тъмните пиксели консумират по-малко, а това означава, че времето на автономна работа ще се увеличи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за