Google добави коралови рифове към услугата Street View

1
39

Информационният гигант Google продължава да развива интересната услуга Street View, добавяйки все по-екзотични дестинации, до които могат да пътуват виртуално потребителите. Последната изненада, която може да се види там са някои от най-красивите коралови рифове, съобщи BBC.

Панорамните изображения на морските полуживи образувания са свързани чрез специален софтуер, позволяващ на хората да разгледат всичко без да излизат от дома си.

Снимките, използвани за нуждите на Street View, са взети от базата с данни на Catlin Seaview Survey – проект за изучаване на здравословното състояние на световните коралови рифове. Една от целите на учените е била и изследването на ефектите върху коралите от глобалното затопляне.

„Искаме да сме изчерпателен източник на информация и да позволим на всеки да изследва всичко. Това е просто поредната стъпка в опитите ни да заведем потребителите до повече интересни места под водата.”, е заявила Дженифър Фоулкс – мениджър на океанската програма в Google.

Изображенията на рифовете са заснети от специално разработен за тази цел подводен апарат на Catlin Group. Той е снабден с три широкоъгълни обектива, които могат да правят хубави снимки дори когато светлината е слаба. Можете да го видите на долната снимка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари