fbpx
2.4 C
София

Google добавя скрийншот редактор в Chrome за Android

Най-четени

Google добавя редактор на екранни снимки в Chrome за AndroidЗа да направи поясненията по-опростен и по-лесен процес, през миналата година Google внедри нов инструмент за маркиране в Android 9 Pie. Въпреки че първоначално инструментът е бил ограничен до устройства с операционна система Android 9, скоро неофициално е пренесен на телефони, работещи с по-стари версии на Android. По-рано тази година през септември Google започна да тества няколко нови функции в приложението Google Photos и сред тях беше и нова маркировка. Инструментът за маркиране беше пуснат в Google Photos към края на миналия месец и сега Google планира да внесе подобна функция на Chrome в Android.

Предстоящият редактор на екрани е забелязан в наскоро обединен ангажимент на Chromium Gerrit. Въпросният ангажимент разкрива код по отношение на нов флаг за функцията „Споделяне на снимки на Chrome“, който „Разрешава на потребителския интерфейс да редактира и споделя екранни снимки“.

Със сигурност функцията би могла да намери много и интересни приложения, като с това нововъведение изглежда от Google продължават тенденцията да търсят различни възможности за облекчаване на потребителското ежедневие и интегриране на колкото се може повече инструменти директно в браузъра, за да не се налага на потребителя да ги търси в софтуер и инструменти от трети страни. Това пък от своя страна може да има положителен ефект върху сигурността на мобилните устройства – приложенията тип прости инструменти за подобен род дейности, често могат да се окажат злонамерени и функционалността им да е само за прикритие на опасен зловреден код.

Кога да очакваме?

Към момента не е ясно как би изглеждал потребителският интерфейс за редактиране или какви функции ще бъдат включени, но можем да очакваме той да бъде донякъде подобен на потребителския интерфейс за редактиране, който се намира в други приложения на Google. Отчет за грешки за функцията също разкрива ключова информация относно функцията и предполага, че редакторът на изображения на екрана ще „използва библиотеката за редактиране на изображения“.

Досега изглежда, че тази функция е в началните етапи на развитие, така че ще измина доста време, преди да я видим в стабилната версия на Chrome на Android. Въпреки това можем да очакваме да видим функцията в действие в бета версия на браузъра някъде в близко бъдеще. Тъй като говорим за предстоящи функции в Google Chrome, заслужава да се отбележи, че Google също тества коренно нов потребителски интерфейс за новата страница в Chrome. Новият потребителски интерфейс е далеч от текущата страница на новия раздел и измества всички UI елементи към горната част на дисплея.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини