Google забрани видеоклипове на биещи се роботи в YouTube, защото представлявали насилие над животни

1
868

Изкуственият интелект на Google изглежда излезе извън контрол. В понеделник потребители на YouTube се оплакаха, че неправомерно са били свалени техни видеоклипове на битки с роботи от мрежата. Действието е предприето под презумпцията, че те представлявали визуална репрезентация на насилие над животни.

След като видеото на определен потребител бива свалено, той получава известие от YouTube, обясняващо причините за неговото отстраняване. Мнозина се обърнаха към Google, търсейки обяснение за конфузията. Според един от създателите на съдържание, поддържащ канала Maker’s Muse, около 10 или 15 души са с баннати видеоклипове, някои от тях с повече от едно свалено видео. В клиповете единствената връзка на роботите с животните е понякога избираните за тях имена. Извън това те по никакъв начин не се обвързват с тормоз над животни.

Разбира се, Google призна, че забраните са извършени погрешка, вероятно след модификации на AI, следящ съдържанието в YouTube. Действително, клиповете не нарушават правата на ползване на платформата, така че вече почти всички са обратно онлайн. Представител на компанията обясни:

„Като се има предвид огромния обем на клипове в сайта ни, понякога правим грешки. Когато ни уведомят, че един от тях е свален по погрешка, работим бързо, за да оправим проблема. Дори предлагаме на потребителите възможността свободно да оспорват и обжалват нашите решения, за да проверим отново съдържанието“.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимас
Анонимас

„Cлeд ĸaтo видeoтo нa oпpeдeлeн пoтpeбитeл бивa cвaлeнo, тoй пoлyчaвa извecтиe oт YоuТubе, oбяcнявaщo пpичинитe зa нeгoвoтo oтcтpaнявaнe. Mнoзинa ce oбъpнaxa ĸъм Gооglе, тъpceйĸи oбяcнeниe зa ĸoнфyзиятa.“
confision = объркване -> конфузия = объркване ?!
Поне превеждайте думите както трябва ..