Google записва гласовите ви команди. Ето как можете да намерите тези записи и да ги изтриете

2
160

Google не скрива факта, че слуша потребителите, но и не парадира с това. Интернет гигантът не само слуша нашите разговори, но и ги записва в своите сървъри. Роботът подслушва потребителите не само когато смартфонът е в активно състояние, но и когато е поставен някъде наоколо.

Google обяснява това с необходимостта за събиране и анализ на информацията, която след това ще помогне на сложните алгоритми да подберат най-подходящата за даден потребител реклама, която съответства на неговите интереси. Това е в реда на нещата, но тази лична информация може да попадне в чужди ръце при хакнат акаунт. И още, ако възникне някакъв конфликт с властите, корпорацията е задължена да предостави тези записи на съответните органи. А и таргетираната реклама дразни някои потребители.

За чест на Google, интернет гигантът за разлика от други компании не скрива, че събира подобна информация и дава възможност тя да бъде премахната по всяко време.

На уеб-адреса myactivity.google.com/myactivity?restrict=vaa се намират всички данни от микрофона на вашия смартфон или друго компютърно устройство. Ако тук няма нищо, значи никога не сте използвали гласовия помощник и не сте казвали „OK Google“.

Пълното Google-досие можете да видите в myactivity.google.com/myactivity и да премахнете дори и цялата информация, която показва, какво правите в интернет.

Тук се намира и информацията от GPS-а на вашия смартфон, всички посетени от вас страници, запитванията към търсачката и т.н. А Google предлага удобна навигация и всичко може лесно да бъде изтрито.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари