Google заплашват със съд уебсайт, който предлага конвертиране на съдържание от YouTube

0
38

От Google заплашват да съдят YouTube-MP3.org – сайт, където безплатно хората могат да конвертират клипове от YouTube в mp3-формат и да имат клиповете на своите компютри във вид на файлове.

В предупредително писмо изпратено до въпросният сайт, продуктовият консултант към YouTube Харис Коен, пише, че въпросната услуга е в разрез с условията за ползване за ползване на приложно-програмният интерфейс (API) на видео платформата им, същият приложно-програмният интерфейс, който използва и YouTube-MP3, за да извлече mp3-файлове, когато бъде внесен даден адрес на клип от YouTube.

Подобни сайтове може да са от особена вреда за хората от Гугъл, които все по-силно се опитват да привличат висококчествено и професионално програмиране за You Tube, което да идва от техни партньори, които имат непоколебими позиции за Интернет, пиратството и несанкционираният достъп до съдържанието което те са готови да доставят.

Всъщност, условията за ползване на API на Youtube, забранява напълно това, което прави конвертиращият сайт. Между многото ограничения във въпросният документ може да се прочете: „да отделя, изолира или променя аудио или видео потока на всяко аудиовизуално съдържание предоставено от YouTube посредством приложно-програмният интерфейс на сайта.“

Според Philip – собственик на YouTube-MP3, от Гугъл са блокирали сървърите на неговият сайт, така че да не може да се свързва с YouTube, като по този начин са деактивирали услугата, която предлага YouTube-MP3, като собственикът на сайта обаче заявява, че не мисли да се отказва от предлагането на въпросната услуга.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за