fbpx
-12.9 C
София

Google започва да използва нов модел за обработка на търсенията при запитвания за ваксинация срещу COVID-19

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Google започна да използва нов унифициран многозадачен модел (Multitask Unified Model) в собствената си търсачка, за да помогне на потребителите да намират проверени и актуални данни за ваксините срещу COVID-19. Информация за това се появи в официалния блог на разработчиците.

В момента в света се разпространяват няколко ваксини срещу COVID-19, като Sputnik V, AstraZeneca, CoronaVac, Moderna и др. Имената им и свързаните с тях заявки на различни езици звучат различно, поради което потребителят на търсачката не може винаги да намира необходимата информация за съответния препарат. В същото време способността на търсачката да идентифицира правилно различни потребителски заявки играе решаваща роля за предоставяне на надеждността на подходящата информация.

Ръчното определяне на заявките отнема много време, така че Google използва MUM модела, който успя да разпознае над 800 варианта на заявки, свързани с ваксини, на повече от 50 езика само за няколко секунди. След като извършиха необходимото тестване на MUM, разработчиците интегрираха алгоритъма в търсачката на Google, така че хората да могат бързо да намират актуална информация относно ваксините срещу COVID-19. Моделът може да извлича знания от съдържанието на над 75 езика и да предоставя резултати от търсенето на езика на потребителя.

Google започна да използва MUM за обработка на заявки, свързани с коронавируса, преди няколко месеца и сега направи инструмента още по-полезен. В бъдеще се планира използването на MUM да продължи, което ще направи търсачката на Google още по-удобна за потребителите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини