Google започва да предлага повече контрол и защита

0
22


В Google знаят, че за да задържат своите потребители и да добавят нови, които да продължават да ползват услугите им, независимо, дали става дума за Android, Drive, Gmail или YouTube, те трябва да продължават да подобряват тяхното качество.

Една от областите, в които Google показват постоянно желание за развитие е сигурността. Обезпечаването на данните на своите потребители е една от гаранциите, че те ще продължат да ползват услугите им спокойни и доволни. В условията на един цифров свят, в който на всеки четири секунди се появява един зловреден файл, предоставяне на сигурност и обезпечаването на защитата на данните от страна на компаниите към техните потребители днес не е някаква допълнителна услуга, а задължително условие. И разбира се, Google знаят това.

От няколко дни компанията въведе нова и удобна функционалност, която ще ви позволи гъвкав контрол над вашия акаунт в Google, позволявайки ви лесно управление.

„Днес ние пускаме две значими подобрения към инструментите, предлагани от нас по отношение на защитата на данните ви и безопасността: нов хъб за управление на настройките ви в Google, наречен My Account и нов сайт, който дава отговор на важни въпроси относно сигурността и защитата на вашите данни в Google“, пише в анонса си за появата на новите услуги Гуеми Ким, продуктов мениджър, група „Контрол и настройки на акаунта“ в Google, на страниците на блога на сайта на компанията вчера.

„Конфиденциалността и сигурността са две страни на една и съща монета: ако данните ви не са защитени, те със сигурност не могат повече да са конфиденциални. „Моят профил“ ви дава бърз достъп до настройките и инструментите, които ще ви помогнат да защитите данните си, обезпечите вашата конфиденциалност и да решите каква информация се използва, за да се подобри доставянето на услуги от страна на Google към вас“, пише Ким. Тук ще може да контролирате начина, по който влизате в акаунта си, да проверите свързаните с него приложения и сайтове, а така също и устройства, да управлявате своето съдържание, да управлявате историята си на търсенията в услуги като YouTube и още много неща. Решението за пускането на една обща контролна точка за гъвкаво управление и настройка на регистрацията ви в Google е повече от похвално и вероятно ще помогне на много хора. Особен интерес представлява страницата „Проверка на поверителността“ , където може да наложите ред промени по вашия профил, какво да помни или не Google от вашите търсения в Search или YouTube и още наистина много възможности. И разбира се получавате достъп и до специалната страница „Проверка за сигурност“, откъдето може да видите, дали акаунта ви не е бил посещаван от страна, която не сте й дали разрешение за това, и съответно да забраните посещаването или да промените настройките си в Gmail.

И не, това не е всичко, в допълнение към „Моят профил“, получавате достъп и до полезната информативна страница privacy.google.com. 

„В допълнение към „Моят профил“, ние желаем да помогнем на хората да намерят отговори на често задавани въпроси като: „Какъв тип данни събира Google?, Какво прави компанията с тях?, С какви инструменти разполагам, за да контролирам това, което правя в Google?“, обяснява Ким. Страницата определено е полезна и интересна, като тук ще разберете как компанията ви пази данните, продава ли ги на някого и още доста неща.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за