Google започва строежа на огромен дейта център в Холандия

5
27


Google ще строи огромен 120-мегаватов дейта център в Холандия, съобщава Businessweek.

Инвестицията ще струва на компанията 600 млн. евро в следващите четири години, като мощностите ще са насочени към поемане на обработката на данни и заявки за Стария континент. Мястото ще е Еемсхавен (Eemshaven), провинция Грьонинген, като мощностите ще заемат пространство от 44 хектара и се очаква да стане причина за откриването на до 200 нови работни места. Изборът на мястото се предполага, че е продиктуван от ниското морско равнище на терена и близостта до главните подводни интернет кабели (в близост до пристанищния град минава един от главните кабели, които свързват САЩ и Европа), а освен това ще е добра сделка за възобновяеми енергийни мощности, коментират от GigaOM. Изграждането на мощностите ще започне през 2016г. и ще ангажира 1000 работници. 

Google всъщност имат вече има дейта център до Еемсхавен, както и подобни мощности в Белгия, Финландия и Ирландия. Компанията смята да инвестира допълнително, след като дейта центърът започне функциониране през 2017г.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Azhenjianevnikola6Методи Дамянов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Дейта ? Сериозно ли сте толкова зле че не може да го преведете както трябва на чист български или просто се правите на евроГейци?

jianev
jianev

На мен пък ми е интересно за новата мерна единица за Дейтатата – мегават :doh:

nikola6
nikola6

От „Мейтоди Даймянов“.

nikola6
nikola6

Разбира се! Всички дейта центрове на Google работеха за това, дори и все още непостроените.