Google започна да вгражда реклами в браузъра Chrome

10
7

Корпорацията Google започна да използва браузъра Chrome, който скоро може да стане втората най-популярна програма от този тип в света, изпреварвайки Firefox, като нова рекламна платформа. За това съобщава главният редактор на сайта CNET Стивън Шенкленд. Журналистът забелязал над разглежданата от него страница нов раздел с реклама на „хромбук“ – ноутбукът на Google, работещ под управлението на операционната система Chrome OS.

Както отбелязва Шенкленд, рекламните съобщения не пречат на прегледа на посещаваните страници и не закриват другите онлайн реклами. Той предполага, че рекламите в Chrome ще бъдат подобни на тези от началната страница на Google, които обикновено се използват за насърчаване на нови услуги или публикуване на важна информация. За разлика от Yahoo, компанията не продава рекламно пространство на началната си страница.

Google възлага големи надежди на Chrome. Очаква се от януари следващата година в браузъра да се появи поддръжка на геймпади, микрофони, уеб камери, както и на технологията за видеоконференции WebRTC.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
ndsbgfrenchevsemprommIRCatajustme Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ndsbg
ndsbg

Как се ненаядоха тея от гугъл с тея реклами че и в браузъра искат да ги боднат.

Или както се казва да се оправят тези които им ползват браузъра, аз не съм от тях и гугъл рекламите съм ги блокнал, както и всяка една друга реклама, която видя в сайтовете, които посещавам. Всичко ми е чистичко и прегледно, а не шарено и мигащо от безсмислени реклами.

frenchev
frenchev

Честито на ползващите Chrome! :whist:

semprom
semprom

фък 😀

mIRCata
mIRCata

На използващите честито. То беше ясно, че така ще стане. Събраха голям дял и сега се почва с тормоза на потребителите.
Сега Iron и това е. Малко е назад от официалните билдове на Хром, но пък който го кефи браузъра може да ползва тази алтернатива.

justme
justme

Точно 4 дни го ползвах и се върнах към IE9 скоропостижно.

М. Мартинов
М. Мартинов

Някой си журналист видял нещо – хахаха. Защо другите потребители на Chrome не са виждали реклами в браузъра? Твърде гръмко заглавие за нещо, което само един човек бил видял.

marto92
marto92

Много бързо започнахте с нападките, все още никъде не е обявено официално, аз лично досега не съм видял нито една реклама е се съмнявам в бъдещи такива. Не ми се вярва Google да жертват аудитория заради пари, та те правят точно обратното.

justme
justme

Ама точно така е. Направо е най- толерантната фирма, ако питаш мен.

lazareto
lazareto

Според мен няма да натъпчат браузъра с такива ненужни неща или ако има изобщо реклами сигурно ще може да се контролира показването им според потребителя.Пък ако стане голяма каша Chromium 🙂

vidon
vidon

Opera скоро ще навърши десет години без реклами. Всъщност най – стария браузър, който не си е сменял името и е в топ5 на най – широко използваните показваше реклами в безплатния си период от google, а като беше купена се скриваха, в последствие го направиха безплатен браузър, но и махнаха рекламите.
Google ако добавят реклами в браузъра или още по – зле в облачната OS ще се обрекат на постоянно недоволство.