Google започна да включва Dark Mode в Gmail за Android и iOS

2
1032

Днес Google започва изпращането на темата Dark Mode за мобилното приложение Gmail за мобилните операционни системи Android и iOS. За потребителите със смартфони, работещи под управлението на Android 10 и iOS 13, които вече са включили тъмния режим на системно ниво, Gmail самостоятелно ще премине към Dark Mode.

Също така, приложението Gmail автоматично ще премине в тъмен режим за всички притежатели на мобилни телефони Pixel със задействана опция Battery Saver Mode. Собствениците на по-предишни модели смартфони ще трябва ръчно да преминават към тъмния режим в Gmail.

За да се провери дали новият режим е достъпен за даден смартфон, трябва да се стартира приложението Gmail и в настройките да се потърси новата точка „Теми“. Ако тя се е появила, то именно от там може да бъде включен или изключен тъмния режим на електронната поща на Google. Интернет гигантът уточни, че тази опция ще се изпраща постепенно на потребителите, но всичко трябва да приключи до максимум 15 дни.

Да отбележим, че все повече приложения на Google получават възможност за преминаване в тъмен режим. Преди месец същата функция се появи в Google Fit за iOS и Android, а в Google Calendar и Google Keep тя е достъпна само за притежателите на Android смартфони. Счита се, че тъмният режим икономисва заряда на акумулаторната батерия, но разбира се, не и за моделите с LCD екрани.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
а при бай Ганя куга???
а при бай Ганя куга???

Предплагам и в България след 30 години ще се сетят, че сайтовете трябва да имат тъмен режим.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Минах на Outlook вече, няма да ги чакам толкова време..