Google започна да слага реклами директно във входящата поща в Gmail

0
26

Google започна да включва реклами във вид на имейли в пощите на някои от потребителите на Gmail – нова стъпка в усилията на компанията да прави пари от безплатните си услуги.

Компанията от години е показвала реклами край съобщенията в Gmail, но новите се виждат под формата на имейл. Според потребителите, които са започнали да ги виждат от миналата седмица насам, те могат да бъдат отворени и препратени като имейл. Освен това се появяват само в етикет “Рекламни съобщения”, добавен като част от промените на интерфейса, които Gmail скоро въведе. Рекламите в пощата се виждат както някои от спонсорираните резултати, които излизат при търсене в Google – на бледожълт фон и с етикет “реклама”.

Нововъведението обаче може да подразни много хора – особено онези, които си имат работа с купища входящи имейли. Докато спам филтрите на Gmail са доста добри, много хора намират, че рекламните съобщения в пощата са в разрез именно с това и мястото им не е там.

Google коментира решението си така: “Вместо рекламите винаги да стоят най-отгоре на входящата ви кутия, сега те са понижени на по-подходящо място в категорията Рекламни съобщения. В допълнение към това ние сме повишили качеството на тези реклами и няма да ви ги показваме, освен ако не са уместни – което значи, че понякога изобщо няма да виждате реклами в този раздел. Освен това, можете да махнете рекламите, които виждате в Рекламни съобщения, като натиснете “Х” бутона в дясната страна.”

Google ще печели от рекламите само ако потребителят кликне върху тях, а не от самото им присъствие в пощата му.

Кликнете върху изображението за по-голям размер

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за