Google засекрети Google Glass

0
26

Преди седмица бе съобщено, че компанията Google планира да организира семинари за разработчиците на приложения за Google Glass. Първият от тях – в Сан Франциско – завършва днес, а вторият – в Ню Йорк – ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари. Очакваше се след тяхното приключване да се появи нова информация за очилата на бъдещето. За съжаление, ръководството на Google не е съгласно това да се случи.

Интернет гигантът уведоми разработчиците, записани за участие в семинарите, че няма да им бъде позволено да разкриват каквато и да било информация за устройството. Забраната се отнася за интервюта пред медиите и предоставяне на журналисти на снимки и видеоматериали с Google Glass.

Освен това, разработчиците няма да могат да носят Google Glass на улицата и на обществени места, както и да предават устройството на трети лица, а всички снимки и видеоматериалите, заснети с очилата, автоматично стават собственост на компанията. Полученото съдържание ще се съхранява в специален закрит профил в Google+, създаден за всеки от разработчиците.

Взетите мерки за засекретяване на данните относно Google Glass едва ли ще предотвратят изтичане на информация – такава вероятно все пак ще се появи в глобалната мрежа въпреки забраната, но в по-малък обем и с липсващи подробности.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари