18.6 C
София

Google заснеха Дунава за Street View

Най-четени

Шест държави, три столици, проломи и хиляди впечатляващи пейзажи. Google ни кани на пътуване по река Дунав, от Братислава до Черна вода, с публикуваните изображения в Google Maps и Street View на най- големият воден басейн в Европа днес.

Google засне невероятната река Дунав в края на миналото лято, с кадри по течението на реката от Словакия, Хърватия, Сърбия, Унгария, България и Румъния. Невероятният й размер и течение в посока запад-изток прави  пътуването по Дунава едно от най-впечатляващите пътешествия в историята.

“Заснемането на Дунав е една от най-дългите ни и специални фото сесии и първият път, в който Google прави колекция от изображения, обхващащи 6 страни. Всеки може да си направи круиз по Дунава и да открие незабравими места като Братислава, замъкът Буда, Белград и проломите на Дунава,” каза Улф Шпицер, програмен мениджър на Street View.

“Повечето хора никога не успяват да плават по Дунав или да се разходят  в района, пълен с исторически забележителности, както и да се слеят с местните общности. Сега, Google дава възможност на всички хора, да се насладят на реката от своя стол, чрез опцията Street View на GoogleMaps,” каза Парис Чайлдрес, мениджър “Бизнес развитие” на Google.

Кадрите са заснети с помощта на тракер, монтиран на върха на лодката ms Treasures, която превозва пътници на ваканционни круизи по Дунава. Treasures се управлява от „Tauck“, американската компания лидер в предлагането на висококачествени туристически обиколки, и тяхната партньорска компания Scylla, която извършва круизи по Дунава и други европейски реки.

За разлика от течението на Дунав в останалите европейски страни, реката в българския си участък винаги е била гранична линия със съседна Румъния.

В България, река Дунав има дълго историческо минало и е била обект за вдъхновение за много от големите български поети и велики литературни творби.

 

Към днешна дата, реката има два моста, които свързват България и Румъния и са смятани за един от най-бързите маршрути за достигане до Западна Европа. Снимка на един от мостовете, направена от лодката ms Treasures, можете да видите тук: https://www.google.com/maps/@43.890261,26.009292,3a,75y,226.23h,81.77t/data=!3m5!1e1!3m3!1sbGXcyN8wTwMNfOo8g54YUw!2e0!3e5

 

Още снимки от България, включително от град Русе, можете да видите тук: https://www.google.bg/maps/@43.853618,25.948901,3a,75y,156.79h,75.8t/data=!3m5!1e1!3m3!1szwTPnhjr4Itx3Ux-jc3FLA!2e0!3e5

 

Трекерът е създаден да прави 360 градусови, панорамни снимки, с помощта на 15 лещи на върха на мачтата, които са насочени в различни посоки. В последствие изображенията се добавят в Street View, която е част от Google Maps.

 

Към момента трекерът е пътувал до някои от най-изумителните природни чудеса на света и различни световно културно-исторически обекти като Гранд Каньон,  Тадж Махал, планината Фуджи, островите Галапагос  и дори историческите алеи във Венеция, като част от усилията на Google да направи достъпно за всеки световното многообразие, красота и историческо наследство.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини