Една от най-впечатляващите презентации по време на голямата конференция Google I/O 2018 бе изкуственият интелект Google Duplex.

По време на разговор, Google Duplex говори по телефона съвсем като човек и на практика никой не може да разпознае, че това е робот. Някои специалисти определиха тази способност като плашеща.

Експертите на Google явно очакваха подобна реакция и още по време на анонса обещаха пълната прозрачност на новата технология. А сега направиха още едно изявление, което би трябвало да успокои обезпокоените потребители. Интернет гигантът заяви, че новият ИИ няма да може да объркан с човек. Системата винаги ще се представя, преди да започне разговор.

Ние осъзнаваме колко е важна дискусията с Google Duplex и както заявихме по-рано, обръщаме особено внимание на прозрачността на тази технология. Тази функционалност е разработена с вграден механизъм за демаскиране и потребителят винаги ще може правилно да идентифицира системата. Показаното на I/O е само една ранна демо версия. С нетърпение очакваме отзивите на потребителите, с които задължително ще се съобразим при разработването на крайния продукт“ – казаха специалистите на Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари