Генералният директор на Google Сундар Пичай обяви изкуствения интелект за едно от най-важните открития в историята на човечеството. Но за да получат максимума от ИИ, хората трябва да се научат да го управляват.

В интервю за MSNBC ръководителят на Google нарече изкуствения интелект най-важната технология върху която сега работи човечеството. Той заяви, че по значимост и степен на влияние откриването на ИИ превъзхожда откриването на огъня и електричеството.

Огънят може да убие човека. Но хората се научиха да го укротяват и да извличат полза от това“ – отбеляза Пичай. Хората трябва да постъпят по съшия начин и с изкуствения интелект. Избягвайки препятствията, човечеството ще може да се възползва огромния потенциал на ИИ. Той може да се използва в борбата с климатичните промени, за разработване на лекарства против рак и още в много други области.

Сундар Пичай публикува есе в сайта на NBC относно подготовката на специалисти за променения пазар на труда. Топ-мениджърът е уверен, че изучаването само на кодинг няма да помогне за запазване на работата. Основен инструмент за борбата с безработицата Пичай счита редовните обучаващи програми, достъпни за широките маси. Хората трябва да имат достъп до курсове, които могат да изучат за кратко време.

Не бива да приемаме образованието за старт на кариерата. Образованието трябва да е постоянен, лесен и естествен процес. За тази цел са необходими леки, опростени и достъпни курсове и обучаващи програми“ – каза Пичай.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Д.МиндовbluewaterDave Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Докато един ден ИИ не реши че вече несме му нужни и ни изтребе за да не му пречим

хдасда
хдасда

За което не можем да го виним и най вероятно ще се случи

bluewater
bluewater

Огънят и електричеството могат да убият човек, но не могат да убият всички хора. Там е превъзходството на ИИ.

Д.Миндов
Д.Миндов

ИИ може да бъде обучен и управляван в пълният си потенциал без проблем за бъдещето на човечеството , но …… винаги има едно но и то както в този случай та и в предишни исторически моменти е свързан с ЕТИКАТА на самите хора. Когато се допусне правилата да се създават и управляват от хора с много ниски (или никакви) Етика и Морал, всичко хубаво и добро може да бъде опорочено. За това да не натоварваме Бъдещето с страховете от собствената си безотговорност .