Google изглежда ще представи нов Android VR шлем по време на I/O 2016

0
0

Google Cardboard може да има значително по-сериозен като функционалност наследник и той изглежда ще носи името Android VR, поне доколкото можем да съдим от бележка, открита във файл от нов софтуерен пакет за разработчици.

Интересната фраза „Fix!…AndroidVR plugin to 4.12“ може да бъде открита в иначе един съвсем обикновен документ към Превю версия 3 на Unreal Engine 4.12. Без да можем да сме категорични, най-вероятно става въпрос за нова джаджа за виртуална реалност, а моментът за нейното обявяване не може да бъде по-подходящ, имайки предвид, че Google I/O 2016 е само след седмица.

Най-логичните очаквания са свързани с анонс по време на откриването на годишната конференция на компанията, което ще стане на 18 май в Маунтин Вю, щата Калифорния. Нещо повече, през втория ден на събитието дори има специална сесия, наречена „VR at Google“, а датата ѝ се пада почти точно две години след първоначалния анонс на Google Cardboard.

Това не е и първият път, когато чуваме, че Google работи по VR наследник на базовия Google Cardboard, така че наистина изглежда, че изтеклата информация потвърждава подобен ход.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за