Google+ излезе с едни гърди пред Facebook благодарение на нова функция за видеочат

4
12

Функцията за видеочат в социалната мрежа Google+ беше разширена с една много интересна добавка, която позволява на потребителите да използват Hangouts On Air директно през статус съобщенията. Подобна функция не е налична в конкурента Facebook и Google се надява да извлече всички предимства, произтичащи от този факт, предаде Mashable.

Идеята на новата функция е, че ако попаднете на съобщение в нечий статус, което силно ви е впечатлило, думите може да се окажат недостатъчни за изразяване на позиция. Тогава ще можете да започнете видеочат, към който да се присъедини авторът на съобщението и други хора, които споделят същите чувства. Това е голяма промяна в сравнение със старите принципи, на които се основаваше функцията за видеочат в Google+.

В блога на Google са дадени някои примери за ситуации, които налагат да се видиш с човека в директна конферентна връзка, вместо да пишеш коментар. Когато сестра ти е обявила, че се е сгодила или най-добрият ти приятел е намерил нова работа настъпва един от онези моменти, в които е нужно нещо повече от две три изречения в писмен вид.

Постигането на нещо подобно във Facebook също е възможно, но първо трябва да бъде отворен директен чат канал с другия потребител и тогава може да се стартира сесия, чрез базирания на Skype видеочат. В Google+ същото нещо вече се постига само с едно щракване на мишката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари