Google излезе с класация за най-популярните търсения през 2012

1
21

#SOPA е най-често използваният хаштаг в Google+ за отминаващата 2012-та година, сочи наскоро излезлият анализ на Google за тенденциите в потребителските търсения и интереси, част от проекта на компанията Zeitgeist 2012, който е резултат от анализа на над трилион търсения, извършени от потребителите на различните услуги на компанията през тази година.

Zeitgeist 2012 събира, анализира, подрежда по категории и класира в отделни списъци потребителските търсения не само в социалната мрежа на компанията, но и в търсачката, създавайки списъци на Топ 10 в категории като „Търсения“ (обща статистика), „Изображения“, „Събития“, „Хора“, „Филми“, „Спортисти“, „Актьори“, „Телевизионни предавания“, „Потребителска електроника“ и „Авиокомпании“.

Популярността на спорния закон, който политиците се опитаха да прокарат и накара милиони по света да се обединят около една идея изглежда доста любопитен факт, особено имайки предвид, че тази година станахме свидетели на Олимпиада, на кацането на Discovery на Марс, на бурни протести в Близкия Изток и избори за президент в САЩ (все пак, макар и световна, организатор на мрежата е американска компания). В същото време, водещата позиция на протестите и дебатите около спорния закон в социалната мрежа на Google е атестат за ролята и важността на пространства като Google+ и може би заеманата първа позиция на дебатите около SOPA ще убеди и най-големите критици на социалните мрежи, че те не са единствено пространства, в които младите хора прахосват времето си в обсъждането на вятърничави неща.

Все пак веднага след основния хаштаг, следват и теми като #Sandy, #Discovery, #Olympics и разбира се: #Debates.

Що се отнася до класацията на другите търсения, то прави интерес класацията на общите търсения в Google, която се води от Whitney Houston. Веднага след нея е музикалното чудо на Gangham Style, ураганът Санди, който вилня из източните щати на САЩ тази есен, отнел живота на повече от 250 души и нанесъл щети за повече 65 млрд. долара. Успехът на iPad 3 се доказва за пореден път, заемайки третата позиция в тази класация, а дългоочакваното геймърско приключение Diablo III заема петата позиция. Новата принцеса на Албиона Кейт Мидълтън допълва класацията, следвана от Летните олимпийски игри, провели се в Лондон през тази година и тъжната история на Аманда Тод. Кончината на обичаният от мнозина актьор Майкъл Кларк Дънкан, който ще остане в паметта на мнозина с играта си в „Зелената миля“ и ролята на добродушния великан надарен със свръхестествени сили, изиграна по неповторим начин заема следващата позиция. На последно място пък е тазгодишното издание на бразилския Big Brother.

Ето и някои от другите класации подреждащи любопитството на потребителите на най-известната търсачка:

Изображения:

1.One Direction
2.Selena Gomez
3.iPhone 5
4.Megan Fox
5.Rihanna
6.Justin Bieber
7.Harry Styles
8.Minecraft
9.Nicki Minaj
10.Katy Perry

Игрални филми:

1. The Hunger Games
2. Skyfall
3. Prometheus
4. The Avengers
5. Magic Mike
6. John Carter
7. Ek Tha Tiger
8. Paranormal Activity 4
9. Taken 2
10. Dark Shadows

Потребителска електроника:

1.iPad 3
2.Samsung Galaxy S3
3.iPad Mini
4.Nexus 7
5.Galaxy Note 2
6.Play Station
7.iPad 4
8.Microsoft Surface
9.Kindle Fire
10.Nokia Lumia 920

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари