Google изненадващо постави Доналд Тръмп в списъка си с топ икономисти

0
16

Доналд Тръмп е много неща – бизнесмен, ТВ звезда, кандидат-президент на Съединените щати. А от съвсем скоро, поне според Google, той е и изтъкнат икономист.

Забавна справка с едноименната търсачка на компанията показва, че при използване на термина „top economist“, именно Тръмп излиза на трето място в резултатите. Той е посочен веднага след Пол Кругман, който е професор по икономика в Университета на Ню Йорк, и Джоузеф Щиглиц, който пък е професор от престижния университет Колумбия. И Кругман, и Щиглиц са носители на Нобелова награда по икономика.

За сравнение, самият Тръмп има бакалавърска степен по икономика от Университета на Пенсилвания, припомня CNBC, където първо бе съобщено за забавната случка.

Щабът на Тръмп се въздържа от коментар, но малко по-късно такъв дойде от централата на Google. Оказа се, че подреждането в този му вид е станало в резултат на бъг и той вече е оправен. Така че, ако колоритният американски милиардер иска да се появява в компанията на изтъкнати обществени личности, той ще има далеч по-трудната задача да спечели предстоящите президентски избори в САЩ в началото на ноември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари