Дейвид Айк, известен с конспиративните си теории по различни теми, вече няма да може да публикува в YouTube, предава Би Би Си.

Това се случва след множество предупреждения, които YouTube отправя към Айк, заради това, че нарушава политиките на видеоплатформата по отношение на споделяната от него информация и теории относно новия коронавирус. Все пак, YouTube ще позволи на други потребители да качват видеоматериали на Айк, стига те да не влизат в противоречие с правилата на платформата за публикуваното в нея съдържание.

„YouTube има ясно политики, които забраняват публикуването на всяко съдържание, което оспорва съществуването и предаването на COVID-19, описани от Световната здравна организация (СЗО) и Националната здравна служба на Великобритания“, споделя пред британската медия представител на YouTube. „Поради нееднократни нарушение на тези политики, ние премахнахме YouTube канала на Дейвид Айк“.

Самият канал на Айк, преди затварянето си има над 900 000 абоната. Последното видео, което Айк публикува е от петък и е свързано с изхвърлянето му от социалната мрежа Facebook. Видеото има близо 120 000 гледания. Би Би Си припомнят, че лайв-стрийм от миналия месец с Дейвид Айк провокира YouTube да започне да премахва всички видеклипове, които свързват коронавирусните симптоми с 5G. Впоследствие, от сайта започнаха да се премахват видеа, в които се твърди, че коронавирусът не съществува, клипове, съдържащи несъстоятелна диагностична информация, свързана с COVID-19 и такива, които оспорват препоръките на СЗО за социална дистанция и самокарантина.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари