Google инсталира в Лондон Bitcoin банкомат

0
32

Интернет-гигантът Google инсталира в своя лондонски офис банкомат, който може да работи с Bitcoin и ще се използва преди всичко за анализ на честотата на използване на виртуалната валута.

Чрез Bitcoin-банкомата потребителите могат да купят хранителни продукти и напитки, като покупките се заплащат чрез виртуалната валута. Банкоматът се управлява чрез мобилното приложение Wyre. Банкоматът може да приема банкноти, а неговите потребители трябва да имат Bitcoin-портфейли с депозитни средства.

Според Google, банкоматът е поставен с експериментална цел и ще се използва за анализ на Bitcoin оборота, както и за оценяване грамотността и уменията на хората за използване на виртуалната валута.

В Обединеното кралство няма категорична забрана за използване на виртуални валути. Така например, британската борса Netagio за обмен на Bitcoin, английски лири и злато, представи свое мобилно приложение за търговия са виртуална валута. Благодарение на тази мобилна програма, цялата търговия на борсата може да бъде автоматизирана, включително и използването на виртуалната валута, като по този начин използването на Bitcoin става много удобно и лесно, без да са необходими специализирани познания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари