fbpx
13.2 C
София

Google инцидентно счупи Chrome с фатален ъпдейт – как да го оправим?

Най-четени

Google счупи най-популярния браузър в света като въведе тестова нова функция за пестене на енергия за Chrome, която остави хиляди потребители да се взират в празен екран.

Както обяснява ZDnet, проблемът се проследява до функция, наречена „WebContent Occlusion“, която спира изпълнението на табове на Chrome, когато отворите един от тях, с цел да се пестят системните ресурси. Тя е тествана в Chrome Canary и Beta от месеци, но когато Google я въведе в стабилното издание, ситуацията беше наводнена от оплаквания.

Средностатистическият домашен потребител не беше засегнат, но предприятията, работещи с Chrome под виртуални машини, намериха служителите си да се взират в бял екран на смъртта, тъй като Chrome започна да спира да работи при тях на случаен принцип.

За компаниите, които използват уеб-базирани инструменти, чиито политики означават, че не могат да преминат към друг браузър, работата просто замръзва.

„Виждате ли въздействието, което оказахте върху работата на хиляди от нас, без никакво предупреждение“, написа един гневен бизен потребител, в оплакване в бъг тракера на Chrome.

„Ние не сме ваши субекти. Ние предлагаме професионални услуги за многомилионни програми. Разбирате ли колко часа ресурси бяха пропилени от вашия експеримент? Това е недопустимо!“, продължава излиянието си потребителя.

Как да поправим проблема?

Google вече отмени въвеждането на WebContents Occlusion, а софтуерният инженер на Google Дейвид Биенвену посъветва засегнатите потребители да актуализират и рестартират браузъра.

Актуализацията трябва да е достигнала до всички потребители, но ако все още имате проблеми и не сте получили последния ъпдейт, можете да решите проблема по следния начин:

Въведете в URL адрес бара chrome://flags/#web-contents-occlusion and chrome://flags/#calculate-native-win-occlusion.

Много ИТ администратори все още са недоволни и отправят молба до Google да им позволи да изключват всички експериментални флагове за Chrome, за да избегнат това да се повтори.

„Използваме ли Beta/ Dev или Canary версиите на Chrome, където се провеждат такива експерименти и се пускат бета функции с бъгове? Не, повечето от нас използват стабилна, корпоративна версия и за това изобщо не трябва да забърквате собствените си проблеми в нашата работа“, написа друг потребител.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини