Google инцидентно счупи Chrome с фатален ъпдейт – как да го оправим?

15
3617

Google счупи най-популярния браузър в света като въведе тестова нова функция за пестене на енергия за Chrome, която остави хиляди потребители да се взират в празен екран.

Както обяснява ZDnet, проблемът се проследява до функция, наречена „WebContent Occlusion“, която спира изпълнението на табове на Chrome, когато отворите един от тях, с цел да се пестят системните ресурси. Тя е тествана в Chrome Canary и Beta от месеци, но когато Google я въведе в стабилното издание, ситуацията беше наводнена от оплаквания.

Средностатистическият домашен потребител не беше засегнат, но предприятията, работещи с Chrome под виртуални машини, намериха служителите си да се взират в бял екран на смъртта, тъй като Chrome започна да спира да работи при тях на случаен принцип.

За компаниите, които използват уеб-базирани инструменти, чиито политики означават, че не могат да преминат към друг браузър, работата просто замръзва.

„Виждате ли въздействието, което оказахте върху работата на хиляди от нас, без никакво предупреждение“, написа един гневен бизен потребител, в оплакване в бъг тракера на Chrome.

„Ние не сме ваши субекти. Ние предлагаме професионални услуги за многомилионни програми. Разбирате ли колко часа ресурси бяха пропилени от вашия експеримент? Това е недопустимо!“, продължава излиянието си потребителя.

Как да поправим проблема?

Google вече отмени въвеждането на WebContents Occlusion, а софтуерният инженер на Google Дейвид Биенвену посъветва засегнатите потребители да актуализират и рестартират браузъра.

Актуализацията трябва да е достигнала до всички потребители, но ако все още имате проблеми и не сте получили последния ъпдейт, можете да решите проблема по следния начин:

Въведете в URL адрес бара chrome://flags/#web-contents-occlusion and chrome://flags/#calculate-native-win-occlusion.

Много ИТ администратори все още са недоволни и отправят молба до Google да им позволи да изключват всички експериментални флагове за Chrome, за да избегнат това да се повтори.

„Използваме ли Beta/ Dev или Canary версиите на Chrome, където се провеждат такива експерименти и се пускат бета функции с бъгове? Не, повечето от нас използват стабилна, корпоративна версия и за това изобщо не трябва да забърквате собствените си проблеми в нашата работа“, написа друг потребител.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
12 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

На Яндекс съм.

Киро ракията
Киро ракията

Те в тоя шпионски сайт само като влезеш са ти закичили хиляди неща на копмпа без да с усетиш .. Руснакът е жив дявол само да краде и лъже… Кажете някой милиардер руснак филантроп да дарява пари на бедните и къде!???!!!

оправя се от Contro Panel
оправя се от Contro Panel

Влизате в „Programs & Features“, намирате „Google Chrome“, цъкате „Uninstall“ и следвате стъпките до края. След това си инсталирате Vivaldi, който е със същото ядро и използва същите разширения, само дето не ви шпионира и няма никакви проблеми с него, и си работите доволно и щастливо.

Капитализъм
Капитализъм

Vivaldi е китайски, не те били следили…уникални зомбита.

Гугъл те следи за да ти продава реклама, китайците следят за да дават данните на Китайската комунистическа партия, която създава технологичен Гулаг.

Бъдещето на глобализма е заложено в лицето на Китай. Те са новият инструмент за налагане на единно световно правителство.

капитализъм, социализъм...
капитализъм, социализъм...

Opera, Vivaldi… май имаше някаква разлика, а?

на Яндекс браузъра и аз не бих се доверил
на Яндекс браузъра и аз не бих се доверил

Друг е въпроса, че Yandex отдавна вече е основната ми търсеща машина. Резултатите, които намира, са същите като Google. Само дето в Google в края на страницата излиза съобщение за супурнайсе премахнати линка поради жалби от носителите на авторските права. А в резултатите на Yandex тези линкове са в началото на първа страница и работят.

Капитализъм
Капитализъм

Тази търсеща машина е под политически контрол на уродите в Кремъл и това не конспирация, а фактология. Прочети как и защо отнемат собствеността на ВКонтакте /основателят, който сега прави Телеграм/. Гугъл е частна компания, а ти в момента си даваш данните на паравителство на държава, която имаше териториални претенции спрямо България само преди няколко години /изказване на руски депутат, че ще изкупят цялото Черноморие/.

Угъ
Угъ

На какви
таблетки си?

Никел Ванадиев Хромов
Никел Ванадиев Хромов

Искайте си парите обратно. Ще кажете „ами то е безплатно“ – Именно. Кефи ви – ползвате го, не ви кефи – браузери много. Хората се развиват, целта е да се подобри работата и се случват грешки. Защо е този рев, не разбирам.

112
112

Тук става дума за бизнес потребители, там няма „кефи, не кефи“. Хората си изготвят услугите им да са съвместими с Хрома защото е най-използван и техните клиенти искат съвместимост с него. Бизнеса е зависим…

nulata
nulata

Нем, трябва да си искат парите от събраната информациш и целевата реклама. Безплатен продукт на Гугъл, Фесбук и т.н. няма.

Капитализъм
Капитализъм

Това в корпоративна среда, а не домашната ти кошница, като не знаеш за како става дума, не се обаждай.

U4en
U4en

не са го чупили, просто толко си могат

Капитализъм
Капитализъм

Ганя, оценка на Гугъл ли даде бе, Ганя. Компания с хиляди проекти, водеща в света, задържала се толкова години като лидер в редица области. Ганя, прост Ганя, кога Ганя ще се научиш да цениш труда на другите, Ганя?

ГЕОРГИ БОНКИН ЮЗИНАТА
ГЕОРГИ БОНКИН ЮЗИНАТА

МОМЮНЕ ПАЛИ ЧЕХЛИТЕ И МАРШ КЪМ АНАДОЛА!!!!!!!