Google и AT&T се присъединиха към PMA

0
35

Групата за безжични енергийни стандарти Power Matters Alliance обяви, че тя вече е подкрепяна от AT&T, Google и Starbucks. Групата е създадена от Powermat и компанията-собственик на Duracell – Procter & Gamble. Energy Star и FCC (Федералната комисия по комуникации) са членове на PMA и наблюдатели в управителния съвет. Целта на тази група е да създаде енергийни безжични стандарти – за смартфони и други устройства в рамките на насоките на IEEE.

С включването на AT&T, Google и Starbucks в PMA, алиансът може да осъществи напредък в стремежа си за налагането на своя безжичен енергиен стандарт. Starbucks планират пилотна програма, която ще осигури станции за зареждане Duracell Powermat на 17 места Бостън, като това в бъдеще може да доведе до разпространение в цялата страна. Други членове на алианса са General Motors и Delta Airlines. Устройства за зареждане са инсталирани в Медисън Скуеър Гардън.

Трябва да се отбележи обаче, че Power Matters Allince (PMA) е изправен пред изключително сериозна конкуренция от други групи предлагащи своите стандарти, това са най-вече Alliance for Wireless Power (AWP) и Wireless Consortium Power (WCP). WPC, която е най-големият конкурент на PMA, настоява за своя Qi стандарт. В този консорциум влизат фирми като Fairchild Semiconductor, France Telecom, TUV Rheinland, Texas Instruments, Samsung, Motorola, LG и HTC.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за