Google и Audi разработват бордова система, базирана на Android

2
23
Интернет гигантът Google и германската автомобилостроителна компания Audi разработват съвместно развлекателно-информационна система за автомобили, съобщава The Wall Street Journal. Партньор на двете компании в начинанието е производителят на чипове Nvidia, предава още изданието, позовавайки се на собствени източници. В основата на съвместната разработка на Google и Audi е операционната система Android. Сътрудничеството ще бъде обявено официално на изложението Consumer Electronics Show (CES 2014), което ще се проведе от 7 до 10 януари в Лас Вегас, САЩ.

Целта на проекта е интегрирането на музика и навигационни приложения, работещи на смартфони, с автомобила. Системата, разработена съвместно от интернет гиганта и автомобилопроизводителя, ще се конкурира с iOS in the Car, представена през юни от Apple на AWDC. Технологията, анонсирана от компанията от Купертино, представлява интерфейс, позволяващ управление на приложенията и съобщенията в iPhone чрез бордовия компютър на автомобила.

Към момента компанията Apple е сключила договори за интегриране на своята система с автомобилопроизводителите BMW, Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Kia, Hyundai, Citroen и Infiniti. Основното различие на системата на Google от технологията на Apple е нейната съвмвестимост с Android-устройства. Засега не се съобщава информация относно сроковете за поява на пазара на първите автомобили, оборудвани с функциите на Google. Системата iOS in the Car ще се появи в автомобилите през 2015 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари